Αθλητική Μάλαξη

Η αθλητική μάλαξη έχει σχεδιαστεί για αθλητές και άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα, προκειμένου να επαναφέρει το μυϊκό σύστημα στη βέλτιστη κατάσταση, να απαλύνει την καταπόνηση του σώματος και να επιταχύνει την αποθεραπεία του.   Οι ειδικές πιέσεις, οι τεχνικές και οι διατάσεις της αθλητικής μάλαξης, προκαλούν διαστολή και ελαστικότητα σε συγκεκριμένους ιστούς και βιολογικά υλικά που έχουν συρρικνωθεί και χάσει την δύναμή τους.  

Προκειμένου η μάλαξη να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, πρέπει να είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο επίπεδο του αθλητή και στο είδος του αθλήματος. Έτσι, για παράδειγμα, είναι τελείως διαφορετική η προσέγγιση του κολυμβητή (ευαίσθητο δέρμα) από αυτή του τενίστα.

Όταν η αθλητική μάλαξη εφαρμοσθεί σωστά μπορεί να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα της αθλητικής προσπάθειας.

Με βεβαιότητα αποτελεί, επομένως, απαραίτητο εργαλείο στον αθλητή επιδόσεων και σημαντικό βοήθημα σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Με τη μάλαξη αποκατάστασης ή μετά – αγωνιστική (Post Event), επιτυγχάνεται η επιτάχυνση του χρόνου αποθεραπείας του αθλητή. Το σώμα βοηθιέται να επανέλθει γρήγορα στη φυσιολογική του κατάσταση, μειώνονται οι μυϊκοί σπασμοί και τα συμπτώματα πόνου ή/και «πιασίματος», διευκολύνεται ο μεταβολισμός και καθαρίζουν οι μυς από το γαλατικό οξύ και άλλα απόβλητα.

Η Αθλητική Μάλαξη προσφέρει στον αθλητή πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς όπως:
  • –  Κυκλοφορικό σύστημα
  • –  Αναπνευστικό σύστημα
  • –  Μυοσκελετικό σύστημα
  • –  Νευρικό σύστημα 

Share